Foto: Heli Raamets

„Ma söön iga päev sada grammi mett,“ ütleb ta, pakkudes küsijalegi linnumagusat. Nii et pooleliitrine purk on paras nädalasele Madeira reisile kaasa pakkida. „Mesinikud on imelik rahvas, kiiksuga, nagu minagi,“ muheleb Lembit.

Samas pakutakse ka hommikusöögi buffeelauas mett. „Ma ei ole seda proovinud, enda oma maitsega oled ära harjunud ja see on kõige parem,“ kostab Lembit.

Ta on ka siinsetes poodides ringi vaadanud ja arvab, et osa lettidel olevast meest on hea, just see kallim osa, mille kilohind jääb 15 euro kanti. Aga odavama, 6-eurose kilohinnaga magusa kohta arvab mesinik, et see ei saa päris õige asi olla ja kahtlustab, et sinna on midagi sisse segatud. Madeiral peetakse küll mesilasi ja toodetakse mett, kuid huvitaval kombel on mesi odavam, kui kohalik suhkruroosiirup.