Kloostris elavad mungad on kinnitanud, et nad on palju kordi kuulnud öösiti usinat pühkimist ning on veendunud, et see on peaingel ise, kes oma kirikut korrastab. Tema soov ja palve on, et inimesed tooksid talle luudi juurde, mis suure pühkimisega kiiresti kuluvad.

Seda teevad ikooni juurde tulevad palverändurid meelsasti. "Te olge siin oma lubadustega ettevaatlikud," hoiatas Germalo giid Ervin Org. "See pole nii, et algul lubad kroonlühtri ja siis tood ainult pisikese küünlajala. Kui inglile antud lubadust ei peeta, siis kõnnib ta inimesel järel ja võib mõnegi vingerpussi mängida."

Peaingel Miikael on siinkandis suurim rändurite ja meresõitjate kaitsja - on ju tegemist ingliga, kes suudab hädalisele kiiresti appi tõtata.

Sestap on tava lasta laevadelt merre oma aluse väikseid mudeleid või tuua neid kloostrisse. Ka paljud merel lainetesse heidetud laevukused on lõpuks Panormitisele jõudnud ning neid on kloostris hulgaliselt. Ka lennufirmad on kloostrisse väikeseid mudeleid toonud, et peaingel nende reisidel silma peal hoiaks.

"Oleks teadnud, oleks ise ka luua kaasa toonud," kahetsesid reisilised. Mida nad aga peaingel Miikaeli ikooni ees lubasid, jäi nende endi teada.