Kui päike taevalael, seiskub siingi igasugu suhtlus, erandina ehk see, millest turistile ei räägita. Eestlasest eraldub kohalik kreek ikka väga.

Tänaval tuiates silmasin poeletil sadade teiste hulgas üht T-särki. Kui meie Juku-Kalle Raid ei oleks parajasti parlamendis, kannaks ta sellekirjalist kindlasti. Kiri ise: „I don’t need sex, the government fucks me every day”.

Tõlkima ei hakka, sest meil on Maalehe reis. Oleksin ma kreeklane, ma seda särki muudkui kannaksingi. Ajab ju vihale, kui sult äkitseste nii palju boonuseid ära võetaks. Näiteks 300 eurot kuus! Ainuüksi selle nimel, et sa õigel ajal tööle jõuad. Kogu aeg sain, kogu aeg jõudsin. Nüüd äkki ei saa? Kas nüüd siis jõuan? Avrio!

Muide, bensiin on siin veel kallim kui Eestis. Kusagil üle 1,8 euro. Ja ei ühtegi elektriautot. Taevas päikest täis, tänagi ligi 25 kraadi. Kus te olete Periklesed, Demostenesed, Diogenesed? Ootate muudkui mujalt tulijaid. Vägisi tuleb meelde Ilvese (ühe, mitte kahe eesnimega) “aga ükskord algab aega, mil ma tulen mootorsaega…”.

P.S. Tallinlasele tuleb soe tunne südamesse, kui ta Kreeka lippu näeb. Ilus sinitriibuline madrats, rist pealekauba.

Rist välja arvata, ongi meie pealinna lipp.

Edgar, sul oleks siin hea jalutada. Jäta lihtsalt meelde üks sõna — kalimera. Ütle see välja ja vaata, mida nad teevad. Teistele sama soovitus!

Albumivaatesse, kust saab vaadata kõiki 3. reisigrupi pilte, saad SIIT.