„Esimene mõte oli, et see ei saa ju kadunud olla,“ rääkis Muusikus hiljem. „Teine mõte oli, et kas tõesti on kadunud ja kuhu see võis kaduda.“ Seejärel tuli meelde, et ainuke objektiivi kaotamise koht võib olla vaatetorn ja ei tea, kas see on seal veel alles.

Fotograaf tahtis kohe objektiivi järele vaatetorni spurtida, kuid bussi tagumisest osast kostusid vihjed, et puudu olevat kaadervärki on märgatud ja tornis seda enam ei ole. See, kas kallis riist on ikka kindlalt bussis ja kelle käes, jäi esialgu selgusetuks.

Ingmar elas vapralt üle objektiivi kadumise ehmatuse ja asus läbirääkimistesse. Kogu loost vaid tuld võtvad mehed hakkasid kohe nuputama tingimusi, mille puhul ta objektiivi tagasi saab. Kogu bussi värisema panevate naerupahvakate saatel tõusid panused järgmise Maalehe reisi peale, mis pidi minema väga meeliülendavasse ja ihaldusväärsesse kohta. Mõned tegid lausa ettepaneku, et objektiivi võiks vahetada kahe reisi vastu.

Pingeline olukord lahenes pärast ööbimiskohta jõudmist. Iisakust pärit Peedu andis objektiivi fotograafile üle öeldes, et seda oligi igavesti raske tassida, lisaks pidi ju hoolega jälgima, et kallis riist viga ei saaks.

„Märkasime vaatetornis, et fotograaf oli objektiivi sinna unustanud ja arutasime meestega, et võtame selle oma hoolde,“ rääkis Peedu hiljem. „Kõndisime fotograafi kannul ja ootasime, millal ta kadumise avastab, aga ta avastas selle alles tükk aega hiljem bussis.“

Laupäevaõhtusel grillpeol vaagiti asja ühte ja teistpidi ning Peedu oli igal juhul selle õhtu täht. „Aus mees,“ oli Ingmar Muusikus lõpptulemusega rahul.

Peo käigus kadusid rahvuste- ja keeltevahelised tõkked ning selgus see, et kämpingu omanik Thor on kirglik jahimees. Kuna Ahvenamaal on võimalik lasta ainult kitsi ja põtru, on mees käinud mitmel korral Eestis muid metsaelukaid kõmmutamas. Nüüd lepiti Maalehe reisil olnud eestlastest jahimeestega kokku, et talvel tuleb Thor Tõrva kanti metsseajahile.
Mullu seal üle kümne metsanotsu maha kõmmutanud Üllar Mölder kinnitas, et neil sigu jagub. „Eelmisel aastal ei saanud ma ühtegi hernest oma 4 ha pealt,“ rääkis põldu hariv mees. „Suvel söövad nad kõike peale odra. Talvel läheb aga kõike.“

Tõrva kandis pidigi käima palju jahituriste Rootsist ja ka Soomest.