Kalaroad olid restoranis jagatud kaheks — Assooride rannikult püütust ja mujalt Portugalist sisse toodust valmistatud. Pooled seltskonnast otsustasid grillitud sardiinide kasuks, mis püütud Portugali ranniku lähedalt. „Näevad välja nagu tahmased räimed, aga maitse on jumalik, viib keele alla,” kommenteerisid sööjad.

Paar inimest proovisid välimuselt meriahvenale sarnanevast punaste soomustega kalast valmistatud rooga, grillitud Bluemouth Rockfish. „Pole kunagi enne nii maitsvat ja mahlast kala söönud,” tõdesid kõik, kes tellisid.

Püüdsime ära aimata ka maitseaineid, mida roa maitestamisel kasutatud oli. Sool ja sidrun, muud ei suutnudki tuvastada. Hästi hea värske maitse oli söödaval ilmselt just tänu sellele, et maitseainetega polnud liialdatud. Lisanditeks toodud keedetud kartul, porgand, lillkapsas ja aedoad seevastu olid magedad. Ja oligi hea — kala maise pääses paremini mõjule.

Kaks kohalikust kalast grillrooga oli menüüs veel: Blackspot Seabream ja Splendid Beryx.

Üks inimene meie laudkonnast proovis pearoana praetud väikese merihobuse (Little Seahorse) makrelle Vilão kastmega. Seegi oli ülimalt maitsev. Kaste pani suu õhkama, tšilliga polnud koonerdatud. Kohalik valga vein sobis kõigi roogade juurde oivaliselt.

Pearoogade hinnad jäid vahemikku 10-18 eurot, kohalikust kalast valmistatud road maksid 14 eurot. Tänavaäärseters kohvikutes, n-ö laudlinadeta söögikohtades saab kõhu samuti hästi täis, kuid märgatavalt odavamalt (5-7 euroga).

Tundus, et see väike kalarestoran oli hoolimata suhteliselt krõbedatest hindadest meie reisiseltskonna hulgas populaarne. Kui üks laudkond väljus, sisenes teine, Maalehe särgid seljas ja rätikud kaelas.