ARVO SULENGO
Veriora vald

- Ma pole varem välismaal käinud, vaid kaks korda Leningradi turul ja Vene ajal üks kord Hiiumaal, mis oli toona nagu välismaal käimine.

Olen Maalehte tellinud algusest peale ja nüüdne loosiõnn tuli üllatusena. Sel päeval, kui mu nimi reisi võitjana ära trükiti, läksin õele külla. Ma polnud veel lehte lugenud, aga tema oli ja küsis, millal ma reisile lähen.

Ma ütlesin, et homme hommikul, sest pidin õetütre poole minema. Alles siis, kui Maalehest helistati, et olen reisi võitnud, sain aru, mida õde mõtles.

Mulle on siin kõik uus ja hu­vitav. Ma pole kunagi suure laeva-
ga sõitnud. Kivid ja vesi on minu jaoks väga tähtsad olnud, oleksin võinud kolm päeva kivi otsas istuda ja seda vett vahtida. Kuidas inimesed siin kivide peal küll elavad! Ahvenamaal nähtud õunapuud on nagu imeasjad — õunad kasvavad otse puu tüve küljes.

Sain fotoaparaadi reisile kaasa, aga pole varem ühtegi pilti teinud, õnneks reisikaaslane aitas. Muljeid on nii palju, et mitu nädalat annab seedida!

ANNE OLLI
Suure-Jaani vald

- Ahvenamaa reisile sattusin seetõttu, et tahtsin põhja poole minna. Lõuna mind ei tõmba. Norras olen aga juba käinud. Maalehega käisin ka Gotlandil ja olen ka mõnel Maakodu reisil käinud.

Ahvenamaa ei üllatanud eriti mil­le­gagi, ootasingi midagi sellist, nagu nägin. Kaljune maa, mis kaar­di pealt vaadates on justkui nõelaga läbi torgitud.

ALO HÜTT
Tallinn