Poomi nime loosis välja Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik ja tema ka võitjale helistas.

“Olen sõnatu!” lausus sama õnnelik Astrid Meldre. “Oleme perega seni reisinud vaid Skandinaavias!”

Veel üks võitja, Piret Ivandi tunnistas, et on küll rohkesti reisinud, aga emotsiooni vallandas võit temaski. “See ei ole võimalik!” hüüatas ta. “Mul pole lihtsalt mitte kunagi vedanud!”

Kokku sõidab Maalehe kulul Korfule ja Albaaniasse kuus tellijat, kõik – kuigi tellijate sooline jaotus seda ei eeldanuks – naissoost. Geograafiliselt jagus õnnelikke üle Eesti.

Loosimise põhimõte oli lihtne: kõik tellijad koos lisahäältega kanti nimekirja, see jagati kuueks võrdseks osaks ja kuus Maalehe töötajat nimetasid n-ö oma vahemikust ühe arvu.

Reiside loosimine märkis ka Maalehe selleaastase tellimiskampaania lõppu. See osutus väga edukaks. Jaanuari alguse seisuga on Maalehel rohkem kui 29 000 tellijat, viimati oli see sama kõrge aastal 1999.

Väga edukas oli ka Maakodu kampaania, mille käigus lisandus ajakirjale rohkem kui tuhat tellijat.

Lisaks loositi tellijate vahel välja 1050 “Lauluga maale” DVD-plaati ja rohkem kui 2500 Maalehe tellijat soovis lisaks aastaraamatut.

“Olen meie tellimiskampaania tulemustega väga rahul,” ütles Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik. “Tahan tänada kõiki, kes end Maalehega sidunud. Eriti hea meel on, et meie pikaajalistele fännidele lisaks on Maalehega liitunud palju esmakordseid tellijaid. Anname endast parima, et Maaleht püsiks kõigi nende lugemislaual aukohal.”

Maalehe traditsiooniline reis toimub seekord koos Germalo Reisidega ning viib 14.–21. septembrini Korfule ja Albaaniasse. Reisi hind on 799 eurot ja kaasa sõita soovijate jaoks on veel mõningaid vabu kohti. Info tööpäeviti telefonil 680 4458 või e-postil reis@maaleht.ee.

Maalehe esimene lugejareis toimus juba aastal 1993, siis sõideti Taani. Veel on käidud Norras, Hollandis, Kreekas, Portugalis, Tuneesias ja mujal. Eelmisel aastal lennati Assooridele.


Maalehe reisi võitjad 2012

Linda Heinsalu – Kuusalu vald, Harjumaa
Tiiu Avila – Vastseliina vald, Võrumaa
Astrid Meldre – Sõmeru vald, Lääne-Virumaa
Leili Sunne – Alatskivi vald, Tartumaa
Piret Ivandi – Tallinn
Marje Poom – Rapla vald, Raplamaa