Albion Reisid on viinud gruppe Lõuna-Aafrikasse juba aastaid. Maakodu lugejate taime- ja aiahuvi arvestades koostasid nad heade koostööpartneritena meie jaoks eriprogrammi. Reisijuht on Taivo Koppel, Kaplinna ning tagasi lendame Frankfurdi ja Johannesburgi kaudu. Ajavahet sellel reisil karta pole.

REISI KÕRGHETKED

Silmaringi avardamist alustame ekskursiooniga kaunis Kaplinnas (seal peatume kokku neli ööd), mida piiravad u 1000 m kõrgused mäed. Lõuna-Aafrika üks tuntuimaid maamärke on Laudmägi, mille tunneb ära juba 200 km kauguselt. Meresõitjaile oli see muiste lausa majaka eest. Kui Laudmäel käidud, vaatame selle nõlval oma liigirikkusega maailmakuulsaks saanud Kirstenboschi botaanikaaeda ja ka mõnda Kaplinna eraaeda.

Reisi neljandal päeval sõidame piki Atlandi ookeani rannikut ja käime kõigile geograafiatunnist tuttaval Hea Lootuse neemel. Viienda päeva veedame Darlingi linna väga omapärasel looduslike lillede festivalil (vt ka darlingwildflowers.co.za) ning uhke kõrbetaimede koguga Karoo botaanikaaias. Kuuendal päeva naudime loodust, vaheldusrikast maastikku ja külaelu, õhtuks jõuame Garden Route Game Lodge’i. Seal osaleme järgmisel päeval kahel safaril, et ära näha lõvid, laimokk-ninasarvikud, kaelkirjakud, elevandid, pühvlid, sebrad, gepardid jt.

Kaheksandal päeval sõidame imeliste vaadetega Aiateel (Garden Route). Külastame Harold Porteri rannikutaimedega botaanikaaeda ning paari eraaeda. Järgmisel päeval uurime Stellenboshi ja Franschhoeki veinipiirkonda, sealkandis hakkasid hollandlased juba 18. sajandil viinamarju kasvatama. Uurime Tokara mõisa viinamarja- ja oliivikasvandust, lõunat sööme Simonsigi mõisa veinikeldris. Kümnendal päeval jätame paraku Kaplinnaga juba hüvasti ning alustame pikka tagasilendu koju.

49 900 krooni maksva (sh viisa) reisi paketis on õnneliku võitja jaoks tasuta lennupiletid ja lennujaamamaksud, majutus hotellides, kogu ekskursiooniprogramm, hommikusöögid, seitse ühist lõunat ja üks õhtusöök.

Kui teilgi on huvi ise makstes lugejareisile kaasa tulla või soovite selle kohta lisateavet, siis helistage tööpäeviti Maakodu toimetusse tel 661 3370.