Maalehe eriprogrammiga reisid korraldab Go Travel, kelle esindajad kirjeldasid Maalehe reisiklubile avastusretkede programme. Kõnelesime täpsemalt paikadest, mida külastame, loodusest, inimestest, toidust, ilmast, aga muidugi huvitas reisiselle ka olukord koroonaviirusega.

Kirikud Kiži saarel Karjalas.
Järvedemaa Karjala paelub oma unikaalse looduse ja kultuuripärandiga. Reisikavas on Laadoga, Äänisjärv, Valge meri, Valamo saarestik, Kiži saare puitarhitektuur, Solovetsi saared, Valge mere petroglüüfid. Õigeusust mõjutatud kultuuripärand, kulinaaria ja võrratu loodus teevad sellest kandist tõelise pärli. Kaheksapäevasel Maalehe lugejareisil saame osa Karjala keerulisest ajaloost nii Soomes kui ka Venemaal.
Maalehe reisiklubi tõi rännumehed taas kokku.
Vahemere saar Sardiinia pakub ennekõike metsikut ja ürgset loodust ning kauneid liivarandu. Orgudes laiuvad lõputud sidrunisalud, mis vahelduvad tillukeste küladega. Sardiinia on muide maailma suurima sajandivanuste meeste kontsentratsiooniga piirkond. Siin elab 100. sünnipäevani iga sajas mees. Üks pikaealisuse saladusi on kohalik traditsiooniline toit.

Peale meeste kasvavad Sardiinias hästi ka tammed, mille korgist saavad paljud maailma parimad veinid pudelitele prundid ette. Uurime oma reisil muu hulgas, kus Sardiinias korgitammed kasvavad ja kuidas korki töödeldakse.

Reisihinnas sisalduvad kuulus Maalehe piknik, hommikusöögid ja sõltuvalt reisist osaliselt ka lõuna- ja õhtusöögid, ekskursioonid jpm. Mõlemal reisil on kaasas Maalehe ajakirjanikud ja õnnelikud loosivõitjad.

Ootavad Karjala ja Sardiinia

KARJALA

Reisi toimumisaeg:

6.–13. juuni 2020

Reisikorraldaja: Go Travel
Broneerimine: maaleht@gotravel.ee või telefonil 6 310 110
Giid: Raissa Viira

SARDIINIA

Reisi toimumisaeg: 5.–12. september 2020
Reisikorraldaja: Go Travel
Broneerimine: maaleht@gotravel.ee või telefonil 6 310 110
Giid: Kristel Unus