Samas on Kaili rootsikeelse piirkonna jaoks oivaline valik: Hiiumaalt pärit naine on lõpetanud Noarootsi Gümnaasiumi ning õppinud Uppsala Rahvaülikoolis ning Tartu Ülikoolis skandinavistikat. Giidina tegutseb ta juba aastast 2002.

Agronoomiharidusega Maire-Mai Linde teine elamus on Maalehe reisiseltskond oma kõrge intelligentsitaseme ning lauluhimuga. "Sellel seltskonnal on eriline aura," kinnitab Linde.

Oma sõnadele suurema kaalu andmiseks viitab ta lapselaps Rihardsile, kelle vanaema oma pensioni eest reisile kaasa võttis. "Kuskohast noorel inimesel selline raha oleks?" küsib ta.

18-aastane Rihards Linde on reisiga samuti rahul. Vaatamata noorusele hulgas riikides käinud mees kiindus Armastuse saaresse, Källskäri. "Kui oleks rohkem raha ja sellel saarel ka joogivett, võiksin siia elama kolida," unistab ta. "See on vägagi eraldatud paik, juhuslikult siia ei satuta."

 Äärepealt oleks noormees Ahvenamaa reisil näinud ka oma vanaema pisaraid. See oli siis, kui Föglö saarel väljuti Maria Magdalena kirikust.

"Mõtlesin neile inimestele, kes olid omal ajal sunnitud oma kodudest lahkuma," lausus Maire Mai, kelle noorus möödus Venemaal väljasaadetuna. "Olen ka ise pidanud elust kui hallist seinast läbi tulema."