Kui aastaid müüdi Eesti lõunapoolseimas otsas toodetud piim tööstusele, siis 2016. aasta jaanuaris toimus muutus, kui müüdi esimene liiter piima lauda juures purgist. Peagi müüdi oma toorpiima plastpudelis Metsavenna poes. Aasta lõpus pandi mahe toorpiim kilepakki ja müüdi nii enda poes kui ka Võru Tarbijate Ühistu kauplustes.

„Järgmisel aastal suutsime piimale rohkem lisandväärtust anda ja müüsime oma esimese piimatoote, milleks oli sõir. Mäletan, et esimesel kuul müüsime enda poes seitse sõira,” meenutas Mõttus. Aasta lõpuks oli müüdud 1800 sõira. Samal aastal hakati mahepiima tarnima LaMuu jäätiste valmistamiseks.

Praegu valmistatakse mahejuustusid, mis viidi laagerdumiseks Itaaliasse. Plaan on toota heinapiima, millest saab kõige maitsvama juustu. Selleks söödetakse lehmi suvel rohuga ja talvel heinaga ning ei anta peotäitki silo.

Avalehele
0 Kommentaari
Loe veel: