Maalehe veebis saavad kõik valida Rahvapõllumehe, hääletades oma lemmiku poolt. Veebihääletusel kõige enam hääli saanud põllumees pälvib rahvapõllumehe tiitli ja võitja kuulutatakse välja aasta põllumehe konverentsil. Hääle saad anda kuni 25. oktoobri õhtuni.
Viktoria Gošovski, Muuluka farm OÜ, Läänemaa, maakari


77pealise maatõugu piimakarjaga on Viktoria Gošovski tõusnud Eesti­maal suurimaks maatõu aretajaks, kaitstes missioonitundeliselt kohalikku põlistõugu.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat Ave Haamer, Haameri talu FIE, Põlvamaa


Lõuna-Eestis Viluste külas majandav Haameri talu perenaine Ave Haamer tegeleb koos Jürgen Vijaga nii sea­kasvatusega kui ka teraviljatootmisega.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat Pille Hammerbeck, Rägavere Mõisa OÜ


Pille Hammerbeck peab koos abikaasa Morganiga Rägavere mõisas Eestimaa üht suuremat lambakarja, olles oma mehele igati toeks lammaste pidamisel, liha ning nahkadega kauplemisel.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat Ille Kasvand, Halika Õunatalu OÜ, Põlvamaa


Halika Õunatalu perenaine Ille Kasvand on koos perega rajanud Eesti ühe suurema kaasaegse õunaistanduse, kus toodetakse 300 tonni õunu aastas.

Aasata Põlumees 2020 kandidaat Airi Külvet, Puutsa talu, Jõgevamaa, lihaveisekasvataja


Tallinnast pärit Airi Külvet on aastatega rajanud vanaisa tallu eeskujuliku lihaveisekasvatuse, asutanud MTÜ Liivimaa Lihaveis ja esindab tootjaid rahvusvahelistes ühendustes.

Aasta Põllumees 2020 kandidaadid, žürii ringsõit


Maasikakasvataja Janika Lindsalu põldudelt jäi töökäte puudusel tänavu noppimata osa marjadest, nüüd päästab ta ukrainlastest töötajate abiga hilisemat maasika­saaki, mida korjatakse neil päevil.

Aasta Põllumees 2020 kandidaadid, žürii ringsõit


Põllumeeste koolitaja, noortalunike eestvedaja ja taluomanik Kaja Piirfeldt on mitmel korral valitud Harjumaa parimaks piimatootjaks. Perenaine kannab ka parima kutseõpetaja tiitlit.

Aasta Põllumees 2020 kandidaadid, žürii ringsõit


Diana Pärna hooldab lihaveistega pool­looduslikke kooslusi ja rannaniite Lahemaal, et rannajoon meie rah­vus­pargis paistaks pilli­roost välja ning kaoksid võsastunud karjamaad.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat Erika Pääbus, Andre juustufarm


Erika Pääbus on koos peremees Aivar Alvis­te­ga rajanud Andre Juustufarmi, kus toodavad Gouda tüüpi juuste, mis on pälvinud rohkelt medaleid ja tunnustusi rahvusvahelistelt messidelt.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat,Karin Tiit,Tammejuure mahetalu, mahesertifitseeritud nisupõld viljapõld


Tammejuure mahetalu peretütar Karin Tiit pälvis omatoodetud kanepiõliga parima mahetoote tiitli ja ekspordib nüüd kanepitooteid ka välismaale.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat Anne Tiitma, Teeääre talu


Rauniku talu perenaine Anne Tiitma peab Sõrve poolsaarel mere ääres piimakarja, kasvatab lihaveiseid ning on andnud ka oma lastele edasi armastuse maaelu vastu.

Aasta Põllumees 2020 kandidaat, Krista Tõnuri, Hüpandi talu, Lääne-Virumaa


Krista Tõnuri võttis vanematelt Hüpandi talu juhtimise üle 22aastaselt maaülikooli tudengina. Toona 30pealist piimakarja on ta veidi suurendanud ja plaanib uue lauda ehitust.


Hääleta, kellest võiks saada Rahvapõllumees!