Uuenduslikku ettevõtmist tutvustas Eesti Maaülikoolis keskkonnanutikale põllumajandusele keskenduval konverentsil Agroforum Mare Balticum Reve Lambur Maamajanduse Infokeskusest. Tema sõnul said külastajad tutvuda nii suurte farmidega kui ka väiksemate taludega, alates Eesti suurimast piimatootmisest kuni kodumaise siidrivabrikuni. Linlased uudistasid põllumajandustehnikat, erinevaid loomi ja taimi, maitsesid ehedat talutoitu ja ostsid kohalikke tooteid. Igal talu panustas oma programmi, millega toodi esile paiga eripärad.

Innustatuna mullusest edust toimub avatud talude päev ka tänavu. Praeguseks on sinna registreerunud enam kui 100 talu ja põllumajandustootmist. Osalejate nimekiri on juba praegu väga kirju ja sealt leiab nii kanepi- ja moonikasvataja kui ka Baltimaade ühe suurima piimafarmi. Talud ja põllumajandustootmised saavad enda osalemisest avatud talude päeval anda teada kuni 1. maini.

Konverentsi Agroforum Mare Balticum korraldavad Eesti Maaülikool, Maaeluministeerium, Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Läänemeremaade nõukogu ja Idapartnerluskeskus koostöös Peterburi Põllumajandusülikooliga. Agroforum Mare Balticum toimub juba neljandat korda.