Mait Kriipsalu Jassu Hertsmann

Kriipsalu sõnul on parim lahendus üksikisiku tasemel toiduraiskamise vähendamiseks planeeritud söögiajad, sobivamad portsjonid, õige koguse varumine, sobilikud hoiutingimused ning ülejäänud toidu mõistlik realiseerimine.

Eestis on Eesti Maaülikooli professori sõnul sloganite tasemel paika pandud, et toidu raiskamine peab vähenema nii tootmises kui tarbimises, kuid puudub süsteem nende eesmärkide saavutamiseks. Hetkel on ülejääkide vähendamiseks ja realiseerimiseks vajalikud tegevused jagatud erinevate
ministeeriumide vahel, mis ei ole kõige efektiivsem lahendus ning vajab üle vaatamist.

Mait Kriipsalu esines täna Tartus konverentsil Agroforum Mare Balticum, mida korraldavad Eesti Maaülikool, Põllumajandusministeerium, Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Läänemeremaade nõukogu ja Maaelu Edendamise SA koostöös Peterburi Põllumajandusülikooliga.