„Mobiilirakendust abil saavad osalejad lasta ennast soovitud kohta juhatada,” lisas Lillemäe. „Eestimaine nutitelefoni äpp LiveTeam võimaldab orienteeruda talust-talusse ning sama ajal sõpradega mugavalt suhelda ja infot jagada, Navicupi kaudu saab lisaks statistikat, kus ja kui palju rahvast käinud on.”

Avatud talude päevale aitavad kohale jõuda ka tasuta bussid. 23. juulil väljub Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Rakverest üheksa bussi, kus kokku on istekohti 450 inimesele. Veel on viimaseid tasuta kohti bussidele Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Kes tahab avatud talusid paberkaardilt otsida, leiab need Olerexi ja Alexela suuremates tanklapoodidest ning Rimi „Talu toidab” lettidest.

23. juulil 2017 toimub kolmas üle-eestiline avatud talude päev, kus osaleb kokku ligi 280 talu ja põllumajandustootmist. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi.

Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.
Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.