Eesti esimene lihaveisekasvataja: Kalli hinna paneb paika kauplus, kasvataja saab kolme euro ringis kilost
Sageli arvatakse, et Eestis sai lihaveisekasvatus alguse 1995. aastal, kui Leino Vessart esimesed limusiini tõugu lihaveise vasikad oma Karitsu rantšose tõi. Tegelikult oli eeltöö juba tehtud ja selle tegijaks oli 50 aastat lihaveisekasvatuses olnud Aigar Suurmaa.
Tekkinud on rühm inimesi, kes võitleb selle eest, et põllumeestel ei tohi loomi üldsegi olla. Kasukat ei tohi kanda, nahast kingi ei tohi kanda, liha ega piima ei tohi süüa. Ainult putukate vastu pole neil midagi, tarakane tohib süüa.
Eestlased ostavad lihaveiste liha vähe, sest on kallis. Miks see on nii kallis?
On kallis jah. Tohutu kallis. Tootmine kallis pole, kalleid lautu lihaveised ei vaja, neil on kergehitised. Hinna paneb paika kauplus, kasvataja saab heal juhul kolme euro ringis kilost.