Võidutsesid väga kogenud mehed


Tavaatrade klassi võitja Raido Kunila võistlemist toetas Dotnuva Baltic ning tema võistlustraktori mark oli Case IH. Tavaatradel sai teise koha samuti tuntud tugev tegija Kaspar Järvala. Tema traktor on lausa legend – oma ümberehitatud, soliidse ajalooga väike Fiat. Kolmanda koha sai noorteklassist meistrite klassi siirdunud Mark-Hubert Heil.
Kahe esimese koha punktide vahe jäi väga väikeseks, olles ainult 18 punkti. Esimese päeva künnipilti vadates oli Kaspari küntud põld ilusamgi. Mark-Hubert Heili vahe eelmise mehega oli küll suurem, aga noormehel ka künnikogemust vähem. Eeldusi heaks kündjaks saada aga on, eriti kui ka tööandja teda toetab. Künnitraktoriks oli tal John Deere.

46. Eesti künnivõistlused
Lõpptulemused

Tavaadrad

1. Raido Kunila

2. Kaspar Järvala

3. Mark-Hubert Heil

Pöördadrad

1. Jüri Lai

2. Priit Puuorg

3. Indrek Mägi

Noored

1. Keido Õunapuu

2. Joonas Valk

3. Tom Adamson

Pöördatrade klassis võidutses Jüri Lai Valtra traktoril. Talle järgnes Priit Puuorg Kaspar Järvala künniklubist, traktoriks oli New Holland. Kolmanda koha sai Indrek Mägi Olustvere TMKst, tema kündis samuti Valtra traktoriga.

Raido Kunila ja Jüri Lai on oma võistlusklassis aastaid võitmatuna püsinud. Raido Kunila arvas, et tänavune võis olla talle neljateistkümnes Eesti meistri tiitel ja Jüril on neid sama palju.

Olustvere kool võttis auhinnakohad


Parima noorkündja tiitli pälvis Keido Õunapuu Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist. Tema kündis Belarusiga. Tublid olid ka ta koolikaaslased Joonas Valk ja Tom Adamson. Joonase traktor oli New Holland ja Tomil Claas.
Kahjuks ei jõudnud esikolmikusse kumbki Järvamaa Kutsehariduskeskuse võistleja. Siin tuleks vist vaadata kooli poole, kes, erinevalt oma sõsarkoolist Olustverest, pole leidnud piisavalt võimalusi või sponsoreid poistele heade traktorite soetamiseks. Samas, hindepunktide vahe oli poistel üsna ühtlane ega olnud eriti suur.

Kui traktorid olid eri värvi, siis adrad kõigil sama firma, Kvernelandi omad. Ühtekokku osales tänavustel võistlusel tosin kündjat.

VIDEO | Künnivõistlus. Valmistutakse lõpuvaoks