Parim taimekasvataja sai Tauno Kangro skulptuuri „Naeri tõmbamine“

Parimaks taimekasvatajaks tunnistas Maaelu Edendamise Sihtasutus Kanepi aiandi noore särasilmse juhi Margus Vahtramäe, mis tõi kaasa nii Kanepi kui aiandussektori rahva rõõmuhõisked.

Maaelu Edendamise Sihtasutus annab aunimetust välja kuuendat aastat. Võitja väljaselgitamisel võeti arvesse tootmisnäitajaid, rakendatud agrotehnilisi võtteid, keskkonna- ja loodussõbralikkust taimekasvatamisel, heakorda tootmisüksuses, ettevõtte arengut ja innovaatilisust, jätkusuutlikkust, taimekasvatuse propageerimist ning koostööd kogukonnaga.

Lisaks Margus Vahtramäele olid parima taimekasvataja aunimetuse kandidaadid Jane Rämson (Grüne Fee Eesti AS), Elmar Zimmer (Seedri Puukool OÜ) ja Gustav Põldmaa (K ja G Saarelt OÜ).

Parim õppejõud Marko Kass.

Tänati ka parimat maamajandusõpetajat - maaülikooli noort ja aktiivset loomakasvatusõppejõudu Marko Kassi. Kass sai tavakohaselt õpetaja Lauri kuju ja kauni lillebuketi. Tänusõnades võrdles ta oma tööd põllumehe omaga, tõdedes, et tema tööpäevad on sageli sama pikad. "Teie ülesanne on kasvatada vilja ja loomi, minu ülesanne kasvatada teile tublisid ja tarku töölisi," ütles Kass.

Tänati ka parimat maamajanduseriala tudengit, kelleks on Johanna Piibor, ning õpilast Robin Randaru. Mõlemale oli MES välja pannud stipendiumi.

Parim õpilane Robin Randaru.

EPKK valib väärikaimad meie põllumeeste seast oma auliikmeteks. Tänavu pälvis selle tunnustuse Tartu Agro juht Aavo Mölder.

Kui varem andis EPKK välja oma ning põllumeeste liit oma teenetemärke, siis liitudes liitsid nad ka oma märgid. Märgi moto on "Eesti maa heaks." Selle kohta öeldi ka Jakobsoni aumärk, mis sobib samuti märgi tähendust iseloomustama. Teatavasti algas ühistegevus põllumajanduses just Carl Robert Jakobsoni juhitud Eesti Põllumeeste Seltsiga.

Jakobsoni aumärgi said tänavu põllumehed Avo Kruusla ja Anu Allas, Sõmeru maaelufestivali korraldaja Maia Simkin, tõuloomakasvatajate ühitu juht Tanel Bulitko ning raadio- ja teleajakirjanik Olev Kenk.