Syngenta Eesti esindaja Jaanika Mirka sõnul oli tee äärtes näha palju odra-võrklaiksust, veidi vähem helelaiksust ja muid haigusi, kuna ilm oli haiguste arenguks soodne. Vihma oli piirkonnas viimasel nädalal tulnud väga palju, kuuldavasti viimasel kahel päeval 40 mm, samas kuu norm on 80 ja päris paljudel põldudel oli näha vett.

“Ka Agrovizija territooriumil oli esimesel päeval paras käia kummikutega, teisel päeval oli ilm veidi ilusam ja eks korraldajad nägid ka vaeva, et katselappide külastamine mugavamaks teha,” jagas ta muljeid. “Haigusi oli näha ka päris paljudel katselappidel, kus tőrjet polnud tehtud.”
Leedu problem on suhkrupeet. Kui praegu saab seda Leedus kasvatada kvoodi alusel, siis aastal 2016 läheb kasvatamine vabaks ja mis edasi saab, ei teata. Samuti oli juttu kartulimardikast, Leedus on kahjurit tőrjutud juba mitmeid kordi.

Katsetes tema sõnul midagi väga erakordset polnud. Huvitavamad olid vast uba ja valgeõieline raps.

“Oa puhul räägitakse eelkõige herne asendamisest viljavahelduses, kuna kardetakse herne lamandumist. Samas võis näha katselappe, millel konkreetsed hernesordid väga veenvalt tõestasid oma lamandumiskindlust,” lisas Mirka.