Mart Timmi on tunnustatud arvamusliider. Ta on Kagu-Eesti suurim köögivilja- ja seakasvataja, edukas ettevõtja ning aktiivne külaelu arendaja, kes on isiklike investeeringute toel arendanud välja Navi külakeskuse. 2009. aastal pälvis Mart Timmi Aasta Põllumehe tiitli.

Oma Jaagumäe talu on ta üles ehitanud terviklikuks tootmiseks. Lisaks sea-, teravilja- ja köögiviljakasvatusele avas Timmi mõne aasta eest Võrus talupoe ning pakub ka peoteeninduse teenust.

„Kõigega läheb hästi,“ ei poolda kuldmärgi omanik virisemist. „Seakasvatuses on praegu vast kõige raskem, sest on turuprobleemid. Aga meie realiseerime oma sead ise, nii et need mured meid palju ei mõjuta.“

Teraviljahind võiks Timmi meelest parem olla. „Ma söödan palju vilja küll oma sigadele, aga mul jääb seda ka üle müügiks,“ selgitab Timmi.

Uusim tegevusvaldkond on toitlustamine - Jaagumäe talu maitsvaid suupisteid on saanud proovida paljud Lõuna-Eesti inimesed.

„See tuli kuidagi iseenesest, inimesed hakkasid küsima ja nüüd me seda teemegi,“ ütles Timmi.

Hõbedase teenetemärgi sai Aado Kuhlap, kes on MTÜ Vastseliina Külade Ühenduse asutajaliige ja pikaaegne juhatuse esimees. Ta on infoportaali Kylauudis.ee vabatahtlik päevatoimetaja ja Teeme Ära talgupäeva Võru maakonna koordinaator.

Martin Repinskil on üks suuremaid ja parima tehnoloogilise lahendusega kitsefarme. Oma talus on ta arendanud ka turismisuunda, tutvustades lastele ja noortele maaelu ning taluloomi. Ta on Eesti Kitsekasvatajate Liidu juhatuse esimees, Eesti Piimakäitlemistalude Liidu juhatuse liige ja Illuka vallavolikogu liige.

Urve Laidvee on läbi aastate olnud eeskujuks ja õpetajaks noortele veterinaaridele. 29 aastat on ta edendanud mitte ainult Valgamaa veterinaar- ja toidujärelevalvet, vaid ka kohalikku ärksat vaimu ning algatanud ja hoidnud head koostööd Läti kolleegidega.

Heino Lõiveke on tunnustatud põllumajandusteadlane, kelle uurimisvaldkond ulatub taimekaitsest agraarökoloogia ja toiduohutuseni.

Mati Tuvi on AS Rakvere Farmid tootmisdirektorina ja tema vastutada on kogu seakasvatuse tootmisprotsess. Rakvere Farmid moodustavad rohkem kui kolmandiku kogu Eesti seakasvatusest.

„Mul on hea meel, et vabariigi president pööras oma aastapäevakõnes suurt tähelepanu tervislikule toidule,“ ütles põllumajandusminister. „See on meie valdkond, mida ta esile tõstis.“