Aasta Põllumehe kandidaatide tutvustused

Loe rohkem tänavuste aasta põllumeeste kandidaatide kohta ja hääleta oma lemmiku poolt.

77pealise maatõugu piimakarjaga on Viktoria Gošovski tõusnud Eesti­maal suurimaks maatõu aretajaks, kaitstes missioonitundeliselt kohalikku põlistõugu.

Lõuna-Eestis Viluste külas majandav Haameri talu perenaine Ave Haamer tegeleb koos Jürgen Vijaga nii sea­kasvatusega kui ka teraviljatootmisega.

Pille Hammerbeck peab koos abikaasa Morganiga Rägavere mõisas Eestimaa üht suuremat lambakarja, olles oma mehele igati toeks lammaste pidamisel, liha ning nahkadega kauplemisel.

Halika Õunatalu perenaine Ille Kasvand on koos perega rajanud Eesti ühe suurema kaasaegse õunaistanduse, kus toodetakse 300 tonni õunu aastas.

Tallinnast pärit Airi Külvet on aastatega rajanud vanaisa tallu eeskujuliku lihaveisekasvatuse, asutanud MTÜ Liivimaa Lihaveis ja esindab tootjaid rahvusvahelistes ühendustes.

Maasikakasvataja Janika Lindsalu põldudelt jäi töökäte puudusel tänavu noppimata osa marjadest, nüüd päästab ta ukrainlastest töötajate abiga hilisemat maasika­saaki, mida korjatakse neil päevil.

Põllumeeste koolitaja, noortalunike eestvedaja ja taluomanik Kaja Piirfeldt on mitmel korral valitud Harjumaa parimaks piimatootjaks. Perenaine kannab ka parima kutseõpetaja tiitlit.

Diana Pärna hooldab lihaveistega pool­looduslikke kooslusi ja rannaniite Lahemaal, et rannajoon meie rah­vus­pargis paistaks pilli­roost välja ning kaoksid võsastunud karjamaad.

Erika Pääbus on koos peremees Aivar Alvis­te­ga rajanud Andre Juustufarmi, kus toodavad Gouda tüüpi juuste, mis on pälvinud rohkelt medaleid ja tunnustusi rahvusvahelistelt messidelt.

Tammejuure mahetalu peretütar Karin Tiit pälvis omatoodetud kanepiõliga parima mahetoote tiitli ja ekspordib nüüd kanepitooteid ka välismaale.

Rauniku talu perenaine Anne Tiitma peab Sõrve poolsaarel mere ääres piimakarja, kasvatab lihaveiseid ning on andnud ka oma lastele edasi armastuse maaelu vastu.

Krista Tõnuri võttis vanematelt Hüpandi talu juhtimise üle 22aastaselt maaülikooli tudengina. Toona 30pealist piimakarja on ta veidi suurendanud ja plaanib uue lauda ehitust.