Koroonaviirus lõi segi kogu toidutootmise. Kevadel toidu hind langes, kuid nüüd hakkab tõusma.

Eestis on inimesed tervislikumalt toituma hakanud ja ostetakse järjest rohkem täisteratooteid. „Rukkileibade söömine väheneb. Kaer on uus rukis ja kaeratoodete kasv jätkub,” tõi Leiburi juht välja trendi.

Pakendi suurus on aina olulisem. Ühelt poolt on COVID-19 suunanud tarbijaid eelistama suuremaid pakendeid, sest toidupoode külastatakse harvem. Teisalt aga ostetakse toidu raiskamise vältimiseks üha enam väiksemaid pakendeid, mis vastavad leibkonna vajadustele.

Valmistoidu tarbimine liikus kontorist koju. „Võileibade ja vrappide müük on kasvanud, kuigi neid on lihtne ka ise kodus teha. Võib-olla iga laps ei oskagi tänapäeval võileiba teha. Ajab naerma, aga õpetage oma lapsi võileiba tegema!” soovitas Saarioinen Eesti juht.

Avalehele
12 Kommentaari
Loe veel: