Kaupmehed peaksid Kotkase sõnul vähendama oma kasumimarginaale, sest praegu on need põhjendamatult kõrged.

Põllumajandusministeerium on töötlejate ja tootjatega kokku leppinud, et koos töötatakse välja piimandusstrateegia, mida Eestis siiani ei ole. Konkurentsiseaduse muudatusega plaanitakse paika panna põhimõte, mille järgi peab olenemata karja suurusest maksma piimakilo eest sama hinda (eeldusel, et kvaliteet on sama). Kaalumisel on ka töötleva tööstuse toetuse meetmesse kirjutada lisatingimus, mis kohustab tööstust piimatootjaid võrdselt kohtlema.

Kotkas ütles, et lisaks tuleb lahendus leida logistilistele probleemidele. "Kui Lõuna-Eesti tootja piim viiakse Kesk-Eestisse ja vastupidi, siis kulub ju asjatult transpordile. Arvutuste järgi sõidetakse 20 senti piimakilo hinnast maha. Seetõttu teeme Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojale (EPKK) ettepaneku töötada välja loogiline transpordiskeem."

Maaelukomisjon tellis uute ideede leidmiseks ka uuringu, mille käigus soovitakse teada saada, kuidas on piimandusturg reguleeritud näiteks Tšehhis ja teistes Eestiga sarnases olukorras olevates riikides. Uuringu valmimine võtab aega umbes kuu aega. "Seni ei kavatse me käsipõsakil oodata, vaid püüame ise lahenduseni jõuda."