Ootame aktiivset kaasalöömist maakondade talu- ja tootjate liitudelt, et nad oma piirkonna tublimaid põllumajanduses tegutsevaid naisi konkursile esitamisega tunnustaksid.

“See konkurss tõstab avalikkuse ees põllumajanduse mainet. Väga tore on, kui meie tegevusest räägitakse ka positiivses võtmes,” teatas aasta põllumees 2018 Jaan Metsamaa, kes tegutseb Harjumaal Metsaküla Piima ASis. Metsamaa meenutas konkursi nominente, kus põllumajandusettevõtjate ja talupidajate reas tõusid esile mitmed silmapaistvad naised.

“Eriti jäi meelde Kaisma OÜ tegevjuht Ly Kivikas, sest ta tegutses nii farmijuhina kui ka õpetajana Olustvere koolis,” tunnustas Metsamaa. Lisades, et ka Vainu talu pererahvas Dagmar ja Endel Lindre Raplamaalt jätsid oma äärmiselt korras talupidamise ja oskusliku majandamisega väga sümpaatse mulje. Sellistes ettevõtetes panustavad meestega võrdselt ka naised, nad ei peaks tagaplaanile jääma.

“Mehed ei suudaks nii palju saavutada, kui poleks kõrval toetavaid, innustavaid naisi,” tõi esile esimene aasta põllumehe tiitlikandja Raivo Musting Põlvamaalt.

“Tippjuhtide seas on naisi kasinalt, aga valdkonna juhtide seas, näiteks loomakasvatuses, on naisi kindlasti rohkem kui mehi. Nad on visad, väga kohusetundlikud ja tublid,” tunnustas aasta põllumees 2016 Lembit Paal Jõgevamaalt, et selliste naiste najal põllumajandusettevõte tihtilugu püsibki.

Konkursile saavad kandidaate esitada põllumajandusega seotud liidud, ühingud, seltsid ja organisatsioonid. Ootame konkursile põllumajanduses tegutsevaid naisi erinevatest valdkondadest ja maakondadest. Esitada võib ka eelmiste aastate kandidaate.

Kandidaatide esitamise viimane päev on 20. mai. Ette­panekud palume saata Maalehe toimetusse märgusõnaga “Aas­ta põllumees” või e-postiga silja. lattemae@maaleht.ee. Ette­pane­kule lisada lühike põhjendus, miks kandidaat võiks pälvida aasta põllumehe tiitli. Kandidaate tutvustame Maalehe veergudel, lõpliku valiku teeb žürii sügisel. Võitja kuulutatakse pidulikult välja sügisel “Aasta põllumehe” konverentsil.

Konkursi “Aasta põllumees 2020” peatoetaja on Selveri AS.