Täna õhtul kell 21.28 möödub komeet C/2013 A1 ehk Siding Spring Marsist ülilähedalt– 139 300 km kauguselt. Võrdluseks: Kuu on Maast ligikaudu 400 000 km kaugusel. Komeedi tuum on tubli mäe suurune.

Tõenäoliselt satub Marss 56 km/s kihutava komeedi sabasse, mis võib seal põhjustada meteoorisaju. NASA on igaks juhuks liigutanud oma Marsi ümber tiirlevad automaatjaamad ohurajalt eemale.

Igatahes on automaatjaamadel ja planeedi pinnal töötavatel NASA kulguritel Curiosity ja Opportunity suurepärane võimalus komeeti käeulatusest pildistada.

Marsi ümber tiirlevad praegu NASA-l Mars Reconnaissance Orbiter, 2001 Mars Odyssey ja 21. septembril orbiidile jõudnud MAVEN; Euroopa Kosmoseagentuuril Mars Express ning Indial Mangalyaan, mis jõudis orbiidile 24. septembril.

Niisamuti hoiavad komeedil silma peal Hubble’i kosmoseteleskoop ja paljud muud vaatlusseadmed.

Komeedi avastas 3. jaanuaril 2013 Austraalia astronoom, tuntud komeedikütt Robert McNaught Uppsala Schmidti teleskoobiga Siding Springi observatooriumis. Esialgsed arvutused näitasid, et komeet lendab Marsile pihta, hiljem selgus, et siiski mitte.