Sel aastal kutsuvad Kose vallavalitsus ja LC Kose 11. mail, laupäeval enne emadepäeva, kõiki suurele kevadpeole “Kose kutsub külla”. Ootame lähedalt ja kaugelt nii noori kui vanu.

Plaanis on sulgeda liiklus Kose keskuses ja muuta Pikk tänav suureks laadatänavaks. Müüma on oodatud kõik kaupmehed Virust Võruni, eelistatud on käsitöölised ning aia- ja põllumehed.

Keskväljakule püstitame suure lava, millel esinevad päev läbi nii oma valla kui külalisesinejad, lauljad ja tantsijad, pillimeeste esinemisi saab nautida ka lavast eemal.

Et on kultuuripärandi aasta, tutvustame ka Kose vallaga seotud isikuid kaugemast ja lähemast ajaloost. Väljaku äärde paigutame toidutelgi ning selle ette pingid-lauad kehakinnitajatele ja kontsertide jälgijatele.

Ümberkaudsete külade inimesi aitab peole tuua valla buss, mis teeb hommikul ja pärastlõunal erireisid.

Lisaks sõidab peopäeval Kosel erirong, mis sõidutab nii lapsi kui ka aitab kõiki külastajaid suurte ostudega laadaplatsilt parklasse autoni.

Päeva spordiosa põhialaks on tänavakorvpall, mille turniir peetakse Kose staadionil, lisaks mängitakse sulgpalli ja toimub ka laadajooks kõigile soovijaile.

Lastelinnakust ei puudu batuut, kunstikooli õpitoad ja paljud muud tegevused, mida juhib Pipi isiklikult, lapsi sõidutab poni.

Jõustruktuure esindavad oma väljapanekutega Kaitseliit, Naiskodukaitse, päästeamet ja politsei.

Grillisõprade rõõmuks korraldatakse Grillfesti Põhja-Eesti osavõistlus just Kosel. See on hea võimalus panna kokku kas oma ettevõtte, lihtsalt sõprade või naabrite-sugulaste võistkond ja võtta mõõtu, kes on grillikunstis parim.

Külaliste parkla asub seekord Ujula tänava õppesõiduplatsil, kus varem toimus laat ning kuhu peaksid ära mahtuma kõik saabuvad autod ja bussid.

Päeva lõpetame suure simmaniga keskväljaku laval, kuhu ootame esinema ning rahvast tantsitama väärikat ja tuntud kollektiivi.

Korraldajad annavad tegemistest-toimetustest igakülgset infot valla kodulehe kaudu, sealt leiab ka kõik vajalikud kontaktandmed.

Loodame aluse panna oma koduvalla uuele, traditsiooniks saavale rahvaüritusele.