Eksportimisel tuleks piimale anda lisaväärtus, näiteks Helluse sarja kasuliku ME-3 bakteri näol, mitte lihtsalt toorpiima autopaagis välja vedada, arvab Tere juhataja asetäitja Ülo Kivine. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix ---
“Eestis toodetakse igas sekundis kaks pangetäit piima,” rääkis ASi Tere juhataja asetäitja Ülo Kivine eelmisel neljapäeval Tartus peetud konverentsil. Eesti lehmad annavad rohkem piima, kui siin ära tarbitakse, nii et vähemalt kolmandik piimast või piimatoodetest tuleb eksportida. Aastaid on eksporditud plokivõid, juustu ja piimapulbreid. Kivise sõnul on need tootegrupid kõige hinnatundlikumad ja nendega maailmaturul läbi löömiseks tuleb müüa madalama hinnaga. “Pulbri asemel peaksime tootma lisaväärtusega tooteid,” rõhutas Kivine. Tere sellisteks toodeteks on Lactobacillus fermentum ME-3 bakteriga rikastatud Helluse tootesari, mis moodustab kogu nende tooteportfellist natuke alla poole. “30 protsenti maailma rahvast ostab tervist tugevdavaid piimatooteid regulaarselt,” rõhutas Ülo Kivine.
Avalehele
8 Kommentaari
Loe veel: