„Kõige suurem mure ongi see, et katk hiilib Eestimaale lähemale, püüame oma seakasvatusi katkust eemale hoida. Teine mure on see, et kogu sektor on mitu aastat miinust tootnud. Seakasvatus ei ole olnud tasuv, tegutseme selle nimel, et kuidagi sellest olukorrast välja tulla,” rääkis Laht. OÜ Markilos kasvatatatakse poole aastaga umbes 10 000 siga, sead müüakse lihaks eelkõige Lätti, Leetu ja Poolasse.

Järvamaal Sandofi külas Metsanurga talus tegeleb lihaveiste ja teraviljakasvatusega Jüri Ilves, hobi korras peab ta ka hobuseid. Metsanurga talu peremees on aastakümnetega rajanud oma perele kauni kodu kohale, kus enne laius võsa.  Ajastutruult on taastatud kunagine metsavahi maja. Ilves on rajanud oma veiseliha töötlemiseks ka väiketeenindusettevõtte, kus valmib vinnutatud mahe veiseliha, mida müüakse kaubamärgi all Vinnukas.

Viljandimaal tegutsev tuntud ratsasportlane Gunnar Klettenberg koos abikaasa Katriga tutvustas žüriile Ruudi-Jaani talus kasvatatavaid Eesti sporthobuseid. Lisaks oma hobustele treenitakse siin talus ka teiste omanike hobuseid. Kokku on talus umbes 40 hobust.