Laupäeval on kõrgrõhualad Läänemere piirkonnast pikemaks ajaks taandunud. Skandinaavia kohal tekib madalrõhuala, mis seejärel vallutab pikkamööda kogu Skandinaavia, Soome ja Eesti. Õhumass on jahedam ja ebapüsiv. 

Kui hommikupoolikul päike silma rõõmustab, siis seda kindlamalt on pärastlõunal rünksajupilved tekkimas. Äikesevõimalus püsib veel laupäeval, järgmistel päevadel on sooja vähevõitu.

Põllumehe peamine mure on nüüd see, et tärganud-kasvanud saagilootus lausvee alla ei jääks. Neljapäeval ja reedel on vihma tõenäosus suurem Lääne- ning Lõuna-Eestis. Laupäevast esmaspäevani võib tugevamaid sajuhoogusid olla üle Eesti.

Alates teisipäevast on ilmamudelid arvutanud veidi ägedama tsükloni Soome kohale ja siis võib pikemalt sadada. Sajuhulga kohta praegu täpsustusi teha ei saa. Koos tugevneva põhjakaaretuulega määrab tsüklon ilma ka kolmapäeval. Tsükloni lahkudes võib meieni ulatuda veelgi jahedam õhumass Arktikast. Siis pole ka nõrgad öökülmad välistatud. See on aga uue nädala ilmajutu teema.