- Probleemset nahka määrige mee ja soola seguga, kusjuures kuiva naha puhul lisage soola vähem. Tilgake sidrunimahla ja oliiviõli sinna hulka ei tee paha. Segu masseerige sõrmedega kergelt sisse. Mesi toidab nahka, toniseerib ja ravib põletikku. Mees on ju rikkalikult mineraalaineid ja vitamiine.

- Meemask on hea juustelegi, eriti veel, kui lisada üks munakollane ja ühe sidruni mahl. Segu hoidke peas tund aega. Sedasi juukseid pestes ei kulu šampooni ega dušigeeli. Kui juuksed kipuvad välja langema, võite saada abi juba paar kuud kestnud meekuurist. Meega peanahka toita võiksid ka mehed, iseäranis siis, kui juuksed hõrenema kipuvad.

- Meega hakake lapsi tasapisi varakult harjutama. Muidugi, kui nad pole allergilised. Mesi tugevdab immuunsüsteemi, seega aitab haigustele vastu panna. Täiskasvanu võiks tarvitada päevas vähemalt 2-3 supilusikatäit mett - kas siis teega või toiduga. Tee ei tohiks olla kuumem kui 60°, liiga palav tee kahjustab ka maitsmismeelt ja süljenäärmeid. Õhtune nurmenukutee meega on parim uinuti. Ka võiks panna mett keele alla, nii imendub see organismi kõige kiiremini.

- Kindlasti tarvitage mesilaste kogutud õietolmu. Veerand kuni pool teelusikatäit õietolmu veerand tundi enne sööki aitab haiguste ja väsimuse vastu.

- Köha puhul määrige rind meega kokku, pange puuvillane lapp peale ning T-särk veel otsa. Hommikuks ongi köha lahti. Mesi kergendab ka kopsupõletiku ravi. Sel juhul määrige ohtralt kokku ka selg.

- Meestel on meest abi potentsiprobleemide ja naistel sünnitusjärgsete traumade korral, sest mesi tervendab hästi haavandeid. Meetampoonidega saab ravida ka munasarjatsüste ja põletikke.

- Kui vajalik on mesi toidulaual ja mitmetes küpsetistes, seda teab iga perenaine. Vähem on ehk harjutud mett tarvitama lihatoitude maitsestamiseks, aga sedagi võiksite julgelt proovida.

- Mesi ei suurenda kehakaalu, hoopis lagundab rasva. Seetõttu võite magusaisu julgesti meega rahuldada.

Allikas: Targu talita, Helju Kogeri artikkel "Kuninglikud hetked meega"