Müügil oli nii tavalist mett kui ka üsna huvitavate lisanditega. Näiteks võis osta pohla, pihlaka, piparmündi, ingveri, astelpaju, pähklite jm põnevate maitsetega mett. Kõik soovijad said neid enne ostu loomulikult ka proovida.

Müüjatega jutule pääseda on üsna raske, sest iga laua ees oli hulganisti meemaitsjaid ja ostjaid.

Kui suvel kardeti, et meesaak jääb kesiseks ning  tuleb kehv aasta, siis mitte kõik mesinikud ei kinnitanud seda.  Allika-Hansu mesindustalust Jaan märkis, et mett ikka jagub. Samas OÜ Asten mesindusest Ardi Asten lausus, et meeaasta oli kehv küll.

Pakkujate rohkus ja mee mitmekesisus seda tunnet küll ei tekita? Asten tõdes, et varasemad 2-3 head meeaastat on loonud paljudele tagavarad, mis hakkavad ka otsa saama. "Mesi säilib heades tingimustes aastaid," sõnas ta.

Mesinikule teeb head meelt eestlaste suurem meetarbimine. "Saadakse aru, et oma hea ja puhas kraam."

Muret teeb aga suurenev rapsikasvatamine, mistõttu talunikud kasutavad üha enam igasuguseid taimekaitsevahendeid ning pritsimine toimub pidevalt. "Meele on intensiivne põllumajandus ohtlik," sõnas Asten. "Mesilase kui tolmeldaja väljasuremine viib hukule ka looduse."

Ringi kõndides jääb pilk pidama üsna heledal meel. Selgub, et selles on tavapärasest rohkem pärna.  Pärn õitses hästi ning mesilased kasutasid seda ära. Mett müüb Otepää kandis mesitarusid pidav Laur Särg tunnistas, et aasta oli alla keskmise.  "Kõik sõltub kohast. Mõni koht annab iga aasta head saaki."

Arstiks õppiv Särg märkis, et mett toodetakse koos arstist isaga hobi korras ning müümas käiaksegi vaid sedalaadi meepäevadel, kus on koos just seda toodet ihkavad ostjad.

Elva kandist mett müüma tulnud Maire nentis, et mett ostetakse rohkem. "Praegu haiguste aeg ning küllap üritatakse naturaalsete vahenditega ravida," lisas ta. Kõige enam tahetakse spetsiaaltoodet Mõts - mesi, õietolm, taruvaik ja suir.

Kel huvi ja soovi, mingu homme Tallinna Lillepaviljoni. Hea enesetunne ning magus suutäis on kindlustatud.