Tänu sellele vähenevad Soome liiklusameti hinnangul logistikakulud 20 aasta jooksul 3 miljardi euro võrra. Süsinikdioksiidi paiskumine atmosfääri väheneb umbes 2% võrra aastas. Samal ajal on uuritud tähtsamate veo­trasside seisukorda ja Soome valitsus on reserveerinud teede täiendavaks remondiks 55 miljonit eurot.


Soome parlament on menetlemas uut metsaseadust, millega vähendatakse kitsendusi ja suurendatakse metsaomanike valikuvõimalusi. Sihiks on, et metsaomanikud oma metsades rohkem tegutseks ja Soome metsad rohkem kasutuses oleks. 


Soomes jõustub juulis uus puitmaterjali mõõtmise seadus. Selle täiesti uued sätted, mis puudutavad energiapuitu, jõustuvad järgmisest aastast, ja see osa, mis käsitleb firmade suhteid energiapuidu tarnimisel, järgmise aasta juulist. 

Puitmaterjali mõõtmise täpsus jääb Soomes, olenevalt mõõtmismeetodist, vahemikku 2-25%. Harvestermõõtmisel säilib 4% mõõtmistäpsus. Saetööstustes võib palkide mõõtmisel olla mõõtmisviga kuni 2%.


Soome suurim metsapuutaimede kasvatamise firma Fin Forelia Oy läheb tervikuna Metsavalitsuse (Soome riigimetsade majandaja - toim) omandusse. Senine teine omanik, Soome Metsakeskus, müüs oma 43% osaluse juunis. Fin Forelia toodab aastas umbes 70 mln taime nii kodu- kui välisturule.


Euroopa Komisjoni teate järgi on Austria Natura 2000 võrgustik puudulik, seda tuleb täiendada vähemalt 12 elupaigatüübiga ja 29 kaitset vajava liigiga. Kui Austria ametkonnad kahe kuu jooksul võrgustiku täiendamise nimel ei tegutse, võidakse riigile määrata trahv, mille suurus on 60 miljonit eurot.


Venemaal Krasnojarski piirkonnas käivitati riigi suurim saekaater. Lesosibirski LDKl saekaater suudab aastas saagida kuni 1,5 mln m3 palke. Seadmete peamine kohaletoimetaja on olnud Eesti firma Hekotek.

Allikas: Maaseudun Tulevaisuus