Põhja-Eestis oli rohukasv väga väike, eriti madal oli rohusaak Ida-Virumaal, kuna Ida-Eestis polnud pikka aega vihma sadanud ja ilmad olid ka külmad, nii et sealne koristusaeg lükkub edasi. Madal oli rohukasv ka Jõgevamaal. Kõige paremini on rohi kasvanud Lõuna-Eestis - proteiini osakaal on rohus kõrge, samas kiudaine sisaldus on väga väike. Selle nädala algul saatsid põllumajandustootjad ehk usaldustalud Põllumajandusuuringute Keskusesse uued analüüsid, mille põhjal prognoositakse täpsem esimese niite aeg.

Esialgne hinnang on, et Lõuna-Eestis võiks olla sobiv aeg silotegemiseks maikuu lõpus või juuni algul. Samas väga kiirustada ei tasu, muidu jääb saak väikeseks.

Põhja-Eestis on esimese niite aeg jäänud alati juuni esimesse kümnendisse ja ka tänavu võib oletada sama aega. Samas, kui vihma ei tule, nihkub niite aeg veelgi edasi.

Kõige rohkem on rohukasv hilinenud Ida-Eestis, seal on rohukasvuga probleeme, nii et minu arvates võiks seal silo hakata tegema juuni esimese dekaadi lõpus. Jälgige tähelepanelikult Põllumajandusuuringute Keskuse infolehe andmeid ja soovitusi, et olenevalt taimse materjali kasvust teha mõistlik otsus.