Töömehel oli tööluba olemas, kõik dokumendid korras, aga kui ta hakkas eelmüügist ostma bussipiletit Ukrainast Eestisse, siis selgus, et kõik kohad on välja müüdud ja mees sai pileti alles 16. märtsi reisile.

„Ukrainast on nii suur tung Eestisse tööle tulla, et kõik varasemad piletid olid välja müüdud,“ teatas Musting.

Paraku noormehel ei vedanud ka selle viimase hetke piletiga. Kui ta jõudis Ukrainas bussijaama, olnud bussifirmal väljas silt, et nemad enam ei sõida – kõik sõidud on tühistatud.

„Piirid lähevad lukku täna öösel kell 12, ma ei saanud talle ka lennupiletit Eestisse enam muretseda, kuna kõik lennukipiletid on viimseni välja müüdud,“ kurtis Külmsoo talu peremees.

Ta lisas, et kevadtööd on ukse ees, hädasti on tööjõudu vaja, aga nüüd jäävadki osad töötajad Ukrainasse piiri taha kinni.

„Meil ei ole Eestis mitukümmend aastat välja õpetatud mitte ühtki traktoristi. Aga Ukraina noormees tuli kohale, tal olid nii traktoristi kui autojuhi load ja õpetasime ta kohapeal korralikult välja. Tagasi läks ta vahepeal seepärast, et töötas ajutise tööloaga ja pidi kolm kuud kodus olema, enne kui Eestisse uuesti tööle võis tulla,“ selgitas Musting.

Ta lisas: „Poliitikud selle peale ei mõtle, et need inimesed võiksid Eestis töötada. Kust me nüüd tööjõu võtame? See pole ainult minu probleem.“

Eesti suleb koroonaviiruse leviku tõkestamiseks alates 17. märtsist oma piirid ja Eesti Vabariiki sisenemine on välisriigi kodanikele keelatud.