Sajuhulk võib ulatuda mandri läänepoolses osas (orienteeruvalt Rakvere-Viljandi jooneni) üle 20 mm, Ida-Eestisse jõuab intensiivsem äikesevihm pärast kella 18. Tuul puhub valdavalt kagust ja lõunast ning tugevneb puhanguti 12, rannikul 15 m/s, saartest alates pöördub läände. Sooja on 24 kuni 29, Ida-Eestis veel üle 30 kraadi. Lääne-Eestis langeb õhtuks õhutemperatuur 20 kuni 23 kraadini.

Augustikuu alguseks on kuum õhumass kõikjal mahedama vastu vahetunud ja termomeetrinäidud enam 30°ni ei kerki. Samas jääb vihmahooge üha harvemaks ja metsade tuleohtlikkus hakkab uuesti suurenema.

Sooja on reede öösel 13 kuni 19, päeval 24 kuni 27 kraadi.

Laupäeval kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on väike. Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval on muutliku suunaga ja võrdlemisi nõrk. Sooja on öösel 12 kuni 17, rannikul kuni 19, päeval 25 kuni 28 kraadi.

Pühapäeval jääme Loode-Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna ja Skandinaavias laiuva madalrõhkkonna piirimaile. Päevased maksimaalsed õhutemperatuurid kerkivad Eestis taas 30°ni ja üle selle.

Palav ilm jääb püsima ka uue nädala esimesel poolel, kusjuures kõige kõrgemale peaksid soojakraadid tõusma Lääne-Eestis. Venemaalt Baltimaade kohale ulatuvas kõrgrõhkkonna edelaservas muutub õhk idakaare tuultega üha kuivemaks ja nii on sajuvõimalus esmaspäevast kuni kolmapäevani üsna väike. Alles nädala teisel poolel võivad meist lääne ja põhja pool pöörlevad madalrõhkkonnad jõulisemalt tegutsema hakata ning kuuma ja kuiva ilma Venemaale suruda.