OÜ Avispeamees juhataja ja põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimehe Jaak Läänemetsa sõnul on alati meeldiv saada esile tõstetud, eriti kui see juhtub ootamatult ja üllatusena. “Olen selle tunnustuse eest väga tänulik. On hea, kui põllumajandussektoris pälvivad kõige muu kõrvalt tähelepanu ka positiivsed sündmused,“ ütles Läänemets.

„Usun, et ühistegevuses peitub jõud ̶ seda nii ühe ettevõtte sees kui ka sektoris laiemalt. Põllumeeste ühistu nõukogu esimehena suhtlen palju sektori ettevõtetega ning ühiselt oleme turul tugevamad. Leian, et koostööd tehes suudame luua rohkem väärtust kui üksinda tegutsedes,“ lisas Läänemets.

„Tänane olukord põllumajanduses nõuab põllumajandusettevõtjalt keerukate ja sageli riskantsete otsuste langetamist ning pidevat valmisolekut muudatusteks. Jaak Läänemets on täpselt selline juht,“ ütles Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Juus. „Jaak on väga mitmekülgse taustaga. Ta on tegelenud teraviljakasvatusega juba 25 aastat ning selle kõrvalt aktiivselt panustanud maaelu ja ühistegevuse edendamisse. Mul on väga hea meel, et sel aastal läks tiitel just Jaagule“, lisas Juus.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa
2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg
2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer