Teravilja rekordsaagist hoolimata väheneb taimekasvatustoodangu väärtus käesoleval aastal 5%, kuna ülejäänud saaduste, sh rohusöötade toodang jääb alla eelmise aasta taseme ning tootjahinnad on ligikaudu 8%-lises languses.

Loomakasvatustoodangu väärtus väheneb 4%. Nii veiste kui sigade toodangu väärtus jääb alla 2013. aasta omale. Seakasvatuse olukorda parandab erandlikult makstav seakasvatussektori eritoetus, mis moodustab nende 2014. aasta toodangu väärtusest 7,7%. Samas on peamist rolli omava piimatoodangu kasvu pärssinud tootmiskvoot ning Venemaa impordikeelu mõju kokkuostuhinnale.

Aasta lõikes stabiilsena püsinud sisendite hinnad langesid pisut võrreldes eelmise aastaga ja vähendasid kulutusi vahetarbimisele 5% võrra. Investeeringute kaudne mõõde kajastub kulumi 8%-lises kasvus. Kogukulude muutus ületab sellega toodangu väärtuse muutuse ja tootmistegurite kasutamise efektiivsus väheneb 11%. Lisandväärtust toodetakse 44 miljonit vähem kui mullu. Tootmisteguritulust kaetavad tööjõu-, rendi, ja intressikulud on hinnanguliselt samuti suurenenud. Põllumajandussektori ettevõtjatulu jääb tänavu hinnanguliselt veerandi võrra väiksemaks võrreldes 2013. aastaga.

Sissetuleku- ning muude tootmistoetuste osatähtsus moodustab loodud lisandväärtuses alla poole (46%), kuid väärtusena katab sektori tööjõu- ja rendi või intressikulud.