“Kõige olulisem on investeeringumeetmete puhul määrustest jälgida, millal on investeeringu lõpetamise tähtaeg. Samuti sätestavad mitme meetme määrused nõude teatud protsent investeeringust teatud perioodi jooksul ära teha ja selle kohta PRIA-le kuludeklaratsioonid esitada,” selgitas Sarv-Kaasik.

Täienduste mõte on selles, et esiteks programmperiood lõpeb, toetuste eelarvete ärakasutamiseks on kindlad lõpptähtajad ning viimastes taotlusvoorudes toetuste soovijatel ei pruugi enam olla tavapärast kaht aastat projekti elluviimiseks, vaid lõpetada tuleb kindlaks kuupäevaks.

Teiseks, nõue teatud protsent teatud aja (kuus kuud näiteks) jooksul ära teha tuleb sellest, et PRIA aegsasti näeks, kas kliendid üldse kavatsevad neile määratud toetuse ära kasutada.

“Kui klient kaks aastat midagi ei tee ja see selgubki alles kahe aasta möödudes, siis on väga raske korraldada vabaneva raha arvel veel uusi taotlusvoore ja leida kliente, kes suudaksid määratava toetuse otsekohe ära kasutada,” ütles pressiesindaja.