Nii oli välja pandud taim Langsdorfi kopaiivapuu, mis on väga mürgine ning mida ei tohi kindlasti puutuda. Samas saab taime mahla panna ilma töötlemata kütusepaaki. Ja kahju see ei tekita. Kahe tunniga saab 20 cm diameetriga puult 20 liitrit autokütuseks sobivat vedelikku. Brasiilias on lausa rajatud puu istandused.

Millisel puul on kõige rohkem lehti? Täpset vastust sellele küsimusele pole leitud, kuid näiteks harilikul pöögil on lehti umbes 200 000 ning Euroopa nulul on okkaid ligi 15 miljonit.

Kõige raskemini tõrjutav umbrohi maailmas on visa lõikhein. See kasvab vähemalt 100 riigis.

Kõige raskemini tõrjutav vees kasvav umbrohi on vesihüatsint. Vesihüatsint, sattudes uude veekogusse, on võimeline paljunema nii kiiresti, et katab 10 kuuga 4000 m2, mis on umbes pool jalgapalliväljakut.

Riitsinust peetakse inimesele kõige mürgisemaks taimeks. Mürkaine riitsin, mida leidub riitsinuse seemnetes, on 6000 korda mürgisem kaaliumtsüaniidist ja 12 000 korda maomürgist.

Millisel taimel on kõige rohkem seemneid? Orhideeliste sugukonna esindajale kuulub kindel rekord seemnete arvukuses, mis valmivad ühel taimel. Ühes orhidee kupras võib olla kuni 3 miljonit seemet.

Kõige massiivsemad tüved on mammutipuul General Sherman, mille kõrgus on 84 m ja tüve ümbermõõt 25,9 m.

Eesti väikseim õistaim on väike lemmel. Ta koosneb kuni 0,5 cm läbimõõduga lehetaolisest lülist, mille all on juureke. Õied on silmale peaaegu nähtamatud.

See on vaid väike osa näitusel olevast põnevast infost. Näitus on avatud kuni 05. juulini.

Langsdorfi kopaiivapuu
Pöök
Visa lõikhein
Vesihüatsint
Lemmel