Minister rõhutas oma kõnes, et Eesti peab suutma ära kasutada oma piimakarjakasvatuse potentsiaali. „Kuna suudame toota piima rohkem, kui ise vajame, siis tulevikku vaadates on kõige tähtsam saada toimima eksporditurud,“ ütles Repinski.

Võtmeks on piimatoodangu eksport, mis tuleb kiiresti toimima saada. „Eksport on minu ametiaja prioriteet. Tuleb luua põllumajandussaaduste eksporti koordineeriv agentuur, kes aitaks tootjatel leida parimad tooted ja turud, millega edasi minna,“ selgitas Repinski.

Ministri sõnul tuleb ekspordi tarvis hoida tootmispotentsiaali ja peatada karjade vähenemine. „Juba täna hommikul vaatasime põllumajandussektori esindusorganisatsioonidega üle kriisiabi jaotamise ja prioriteedid, sest novembri lõpuks tuleb Euroopa Komisjonile otsused teada anda,“ ütles Repinski. „2017. aasta alguses makstakse välja 16 miljonit eurot kriisiabi, samuti taastame järgmisest aastast alates üleminekutoetused summas 19,9 miljonit eurot.“

Täna, 25. novembril toimub Tallinnas Maaeluministeeriumi suures saalis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatav „Piimafoorum 2016“ teemal “Ületootmine kui ekspordi taimelava”.