Rõngu Pagari juht Jaanus Peri rõõmustab selle üle, et kamabatoon sai pääsukesemärgi. Raivo Tasso

20 aastat tagasi tegi Jaanus Peri Rõngu väikese poe, ent nähes seda, kui palju autosid sõidab Tartu ja Valga vahele jäävast Rõngust läbi, tekkis mõte, et möödasõitjatele võiks kohvi kõrvale saiakesi pakkuda. “Käisin pagarite juures õppimas ja küpsetasin algul ise,” meenutab hiiglase kasvu mees. Kui lisandus muid töid-tegemisi, võttis ta tööle päris pagari.

“Rõngus oli Eesti aegu kaks pagarit,” räägib ta vanu fotosid välja otsides. Praegu asub Rõngu Pagari pood ja tootmine samas kohas, kus omal ajal üks pagaritest. Nüüd on aga küpsetamise ja kulinaariatoodete valmistamisega ametis tunduvalt rohkem rahvast, koos kaupluste ja pubiga poolesaja inimese kanti.

Avalehele
21 Kommentaari