Päevamaksimumid jäävad veel enne päikeseloojangut -7..-16 kraadi vahele.

Laupäeval  libiseb kõrgrõhuvöönd Eesti kohale ning klaarima tähistaeva all pole öisel ajal -30 kraadi ka meil enam mingi ime. Jäise ilma tõenäosus on suurim Eesti kagunurgas. Eesti lääne- ja loodeosas jäävad öised miinimumid valdavalt -20 kraadist leebemaks ning päevased maksimumid tõusevad -10 kraadist kõrgemale.

Kagu-Eestis jääb alla 20 kraadine külm ka päevaks püsima. Edaspidi toob leevendust üle Barentsi mere ja Koola poolsaare kagu suunas liikuv madalrõhuala, mis Atlandilt soojema õhumassi kaasa haarab ja nädalavahetusel meie põhjanaabritele talutavamat talveilma pakub. Meil annab kauge soojema tsükloni lähedusest märku laupäeva õhtul põhjarannikul võimalik kerge lumesadu ning edelasse pöörduv ja veidi tugevnev tuul.

Miinuseid jääb sel juhul Põhja-Eestis laupäeva päevaga võrreldes pühapäeva öösel veidi vähemaks. Eesti kaguosas võib kõrgrõhkkonna viibimisel tulla aga veel külmem öö, praegused prognoosid siiski lubavad, et põhjast lähenev soojem mass kärbib miinuskraade vähemalt hommikuks.

Pühapäeva jooksul liigub madalrõhulohk üle Eesti loodest kagusse ning ühes sellega ka kerged lumepilved. Kuna edela- ja läänetuul ulatub mõnel pool üle 10 m/s, siis võib lumesajuga kaasneda ka kerge tuisk. Pühapäeva hommikupoolik on Eesti kaguosa s veel alla -20 kraadiga, loodest leviv niiskem ja soojem mass tõstab aga õhutemperatuuri õhtuks -15 kraadist kõrgemale. Lääne- ja Põhja-Eestis võib päeval nautida juba suhteliselt väheste miinuskraadidega talveilma.

Esmaspäeval  viib madalrõhulohk kerge lume Eestist kagusse ning selle järel läheneb põhjast järgmine kuivem kõrgrõhuvöönd, mis peaks miinuskraadidelt oma eelkäijale alla jääma. Pole muidugi välistatud, et teisipäevaks on pakane taas kohal. Selge taeva all tuleb öisel ajal -20 kraadiga siiski arvestada.

Nädala keskel jõuab Skandinaavia põhjatipu kohale Atlandilt uus madalrõhkkond, mis Eestisse lumelisa toob ja leebema õhu kannab. Milliseks meie ilm tegelikkuses kujuneb, pole kunagi sada protsenti ette teada, kuid mudelarvutused kinnitavad üsna üheselt miinuskraadide püsimist ja talvise ilma jätkumist. Siinkohal on põhjust rääkida ka merejääst, mida päev-päevalt juurde tekib ning selle nädala keskel avatud Haapsalu-Noarootsi jäätee ei jää suure tõenäosusega ainsaks.