Reedel tugevneb kõrgrõhuala Venemaa Euroopa osa lõunaaladel, selle loodeserv ulatub Eestini. Öösel on selge ja tuulevaikne ning külma taas −10...−15° lähedal. Päeval surub kõrgrõhuala kaugemale Kesk-Euroopas kujunev tsüklon, mis lõunakaare tuule vingemaks muudab ja pilvepiiri põhja poole laseb tõusta. Õhutemperatuur kerkib nullilähedaseks.

Laupäeval võib madalrõhuala kese püsida Poola kohal ja selle põhjaservas on meil pilvisem ning päeval kohati ka kerge lume võimalus. Kagu- ja idatuul tugevneb rannikul kuni 14 m/s. Öösel on pilvisema taeva arvel külma alla −10°, päeval tõuseb valdavalt nullini.

Pühapäeval on madalrõhuala hääbumas ja selle põhjaservas meil ilm oluliselt ei muutu − taevas on pilvi, millest siin-seal sajab ka natuke lund, kuid ajuti on päikestki. Õhutemperatuur on ühtlasem.

Esmaspäeval püüab uus soojalaine Vahemere idaosast tungida põhja poole ja ilmselt see ka õnnestub ning Venemaa Euroopa osa lõunalaiustel saab soojus võidu. Meile sellest abi pole, sest madalrõhuala tagalas pöördub tuul taas põhjakaarde.

Skandinaavial kujuneb juba uus külm kõrgrõhukese ja selle idaservas taastub märtsis igapäevaseks muutunud selge taevaga põhjakaare tuulega ilm. Öösiti kipub miinimum ikka −10° ligi ja pärastlõunal on leebem ainult päikese arvelt.