“Arenenud riikides visatakse ära 30 protsenti toidust, samas kui kaasaegse ökoloogilise põllumajanduse saagikus on tavatootmise omast väiksem 20 protsenti. Ühiskonna järjepideva teavitamisega oleks võimalik toidu raiskamist vähendada ja lõpptulemus jääks balanssi,” ütleb Urs Niggli. twitter

“Vana kontseptsioon, kuidas maailm ära toita, on, et selleks tuleb aina rohkem ja rohkem toota, ning seda on farmerid väga edukalt teinud,” rääkis Eesti Maaülikooli audoktor, Šveitsi professor Urs Niggli eelmisel nädalal peetud mahetootmise juubelikonverentsil. “Tootmise järjepidev kasv aga on toonud rohkem probleeme kui lahendusi.”

Probleemidest tõi ta välja, et ökosüsteem on kahjustunud, bioloogiline mitmekesisus vähenenud ning kasutatakse liiga palju lämmastik- ja fosforväetisi.

Avalehele
4 Kommentaari
Loe veel: