Taluperemees Tomas Raudoniusel on kõik andmed kirjas ja silme ees. Lii Sammler

Pärast Leedu taasiseseisvumist 27 hektari ning viie lehmaga alustanud talus toimetab noorperemees Tomas Raudonius. Teismelise poisina aitas ta vanematel loomi toimetada – algul lüpsilehmi, hiljem ka pulle ning sigu.

Eelmise sajandi lõpul oli lihatootmine hea äri, nii tehti tallu tapapunkt. Algul müüdi lihakehasid, hiljem asutati väiketööstus suitsuliha ja viinerite valmistamiseks. Et tööstust juhtida ja kõrgemale järjele viia, läks Tomas Kaunase Ülikooli lihatehnoloogiat õppima.

Selle eduloo lõpetas supermarketite teke, mis ajas väiketööstused ning -poed pankrotti. “Astusime sellest ärist välja,” sõnab Tomas Raudonius.

Avalehele
0 Kommentaari