Külastajatele on avatud õpitoad. Proovida saab korvipunumist, sepa- ja puutööd, vöö kudumist, kangastelgedel kudumist, nahatöid jpm. Muuseumi küünis saab tutvuda esivanemate talutöödega – koodiga viljapeks, käsikiviga jahu jahvatamine, terade uhmerdamine, lina lõugutamine, ropsimine ja sugemine.

Kosutuseks pakutakse suppi ja pannkooki, degusteeritakse eestimaiseid piimatooteid, valmistatakse jäätist ja sõira. Leivatares küpsetatakse maitseleibasid.

Lastele on lustlik programm „Karjapoiss on kuningas“ ning tutvustatakse toru-, vile- ja parmupilliga. Liiklusprogrammis õpitakse tänaval liiklemist, märke ja reegleid. Oja ääres meisterdatakse pulgaloomi ja mängitakse vanarahva mänge.

Avatud on muuseumi näitused. Kell 10.30 tutvustatakse uut ekspositsiooni „Biotehnoloogia ja tervislik toit meie laual“. Aiandusteadlane Kalju Kask annab ülevaate 2012. aasta puust – õunapuust.

Lisaks konkursil osalevatele lehmadele, saab tutvuda vasikate, lammaste ja kanade-kukkedega. Huvilistele hobusõit vankriga.

Ürituse eribuss väljub Tarust Ülenurmele Vanemuise alumisest parklast kell 9.30 ja 10.30.
Ülenurmelt Tartusse, Ülenurme Konsumi parklast kell 16.00.

Sissepääs tasuta.