Tänavusele konkursile on maamajanduse organisatsioonid esitanud üheksa väärikat kandidaati.

Tiitlile konkureerivad põllumehed Pärnumaalt ja Lääne-Virumaalt, samuti Valgamaalt, Tartumaalt ja Raplamaalt. Esindatud on piimatootmine ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja seakasvatus. Põllumehed konkureerivad ka kartulikasvatuse, mesinduse, õunakasvatuse ning õunasiidri tootmisega.

Oma kandidaadid on esitanud konkursile Eesti Lihaveisekasvatajate Selts, Eesti Aiandusliit, Virumaa Põllumeeste Liit, Mahepõllumajanduse Koostöökogu, Tartumaa Põllumeeste Liit, Maaleht, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Tutvustame nende tegemisi Maalehes, võitja kuulutatakse välja teisipäeval, 22. oktoobril Konverentsil „Aasta Põllumees 2019”.


Aasta põllumehe konkursi võitja saab auhinnaks ajaloolise skulptor Ferdi Sannamehe 1927. aastal valminud pronksist skulptuuri “Külvaja” vähendatud koopia. 1928. aastal võitis “Külvaja” kuju Theodor Pool parima Eesti talu eest Piistaojal. Koopia autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Kuju üleandmisega soovivad Maaleht ja Põllumajandus-Kaubanduskoda rõhutada Eesti maaharimise ja põllumajanduse edendamise ajaloolist järjepidevust läbi sajandite.

Aasta Põllumees 2019 konkurssi toetab Selver.