Eelmisel suvel selgus, et Sepakõrtsi talu müüs importmaasikaid kodumaiste pähe. Veterinaar- ja toiduamet asus asja menetlema ning menetleb siiani, kuigi uus maasikahooaeg on käes. Uurisime uuelt asekantslerilt, mis sõnumi see teistele petistele ja avalikkusele saadab.

Soomes on plaan maasikate päritolu määramiseks kasutada isotoopmeetodit. Kuidas meil tehakse kindlaks, et Eesti maasika sildi all müüdud marjad on kohalikud?

Eelmisel aastal raputas Eestit ka listeeriaskandaal. Kas paljuräägitud tüve ST1247 leiti vaid M.V. Wooli tehasest või ka mujalt? Kas nüüd on olukord puhas ja punast kala võib süüa hirmu tundmata?

Mida toiduohutuse asekantsler Kuusk vastas, saab lugeda artiklist.

Avalehele
40 Kommentaari
Loe veel: