Nädalavahetusel tegi ta juba ka ettevalmistusi, et saaks kiirelt kohamakse tagasi maksta.„Platsid olid kõik välja müüdud ja ootel kauplejate järjekord oli ukse taga. Paari päeva jooksul kanname kõigile raha tagasi ja väljastame kreeditarved,” lubab Marrandi.

Ta lisab, et pakuti võimalust ka Türi Lillelaat virtuaalselt teha, aga nad jäid siiski traditsioonilise laada juurde.

Järgmine Türi Lillelaat toimub 21.–23. maini 2021. Küll loodetakse pidada Türi sügislaat koos õunafestivaliga tänavu 12. septembril.


Ka Sigulda taimelaat jääb ära

Eestlaste seas polpulaarne Sigulda taimelaat jääb tänavu samuti ära ning uuesti võib sinna taimi otsima minna 30. aprillil ja 1. mail 2021.

"See otsus sündis koroonaviiruse ja Lätis kehtestatud eriolukorra tõttu, ent arvestasime ka taimekasvatajate arvamusega," selgitas laada korraldaja Sabīna Alta.

Sügistaimede laat peetakse Siguldas loodetavasti 19. septembril.

Kuidas siis taimehuvilised tänavu kaupa saavad?

"Kauplejad on sotsiaalmeedias järjest aktiivsemad," räägib Pille Marrandi. "Türi oleme käima lükanud Türi OTT-i. Plaanis on Türi turul korraldada taimemüügi päevi, kui olukord peaks natuke paremaks minema."

Läti sordiaretajad müüvad taimi samuti aktiivselt internetis. Paljudel neist on kodulehed, kust igaüks saab tellida. Teatud päevadel korraldavad nad reise piirkondadesse, kus elavad ostjad. Muud edastusviisid on Ommiva, ning ka turg, kuna turul pole keegi keelanud taimi müüa.

Ära jääb ka Sigulda taimelaat.