„Timbeteri äpp teeb puiduvirnast pildi, otsib üles kõik selles sisalduvad notid ja määrab iga noti koorealuse keskmise diameetri. Palkide pikkus tuleb sisestada käsitsi,“ iseloomustab Visnapuu rakenduse tööpõhimõtet. „Arvestuse tulemusel saame nottide arvu, puidu mahu ja keskmise diameetri. Võimalik on iga noti läbimõõtu eraldi käsitsi paika seada.“

Timbeter on tavapärasest mõõtmisest aga oma kümme korda kiirem, samuti täpsem.

Edasi jookseb saadud info kesksesse turvatud andmebaasi, kus kajastuvad puidu maht, pikkus ja virna geograafilised koordinaadid. Olemasolevaid andmeid (asukoht, kogus, puuliik, koefitsient) saab koos pildiga lihtsalt edastada näiteks e-posti abil, mis teeb kogu protsessi kiiremaks ja läbipaistvamaks. Lisaks saab Timbeteri liidestada teiste majasiseste infosüsteemidega nagu näiteks CRM, raamatupidamine, palgaarvestus või ERP, mis on suureks abiks müügipakkumiste või raportite tegemisel ning logistika planeerimisel.

Varasem lihtsam versioon, mida iga soovija sai oma telefoni laadida ja mille kasutamine on esimese tuhande tihumeetri ulatuses tasuta, võimaldas lisaks virnamõõtmisele panoraammõõtmist ning autodelt mõõtmist. Peale selle koefitsiendi abimehe virnatäiuse määramiseks ning laomooduli, kuhu kõik mõõtmised koonduvad.